Corona virus. Hoe gaan wij daar als makelaarskantoor mee om?

Omdat steeds meer mensen thuis zitten door het coronavirus, nemen wij als Van Asselt makelaars hier ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in. De Gelderlander Arnhem

Enkele maatregelen die wij in ieder geval tot 31 maart nemen:

– bezichtigingen kunnen alleen middels live stream worden uitgevoerd. Geen fysieke contacten meer.
– aankoopgesprekken op kantoor, inzake hulp bij het kopen van een woning, worden eveneens middels live stream uitgevoerd.
– taxaties zullen we ook zoveel mogelijk middels live stream uitvoeren. Indien het een complexe taxatie betreft stellen we deze tot nader order uit.
– waardebepalingen/verkoop gesprekken op locatie worden indien mogelijk middels live stream uitgevoerd. Niet meer live.

Waarom doen we dit:
Door de oververhitte woningmarkt krijgen we voor onze woningen enorm veel bezichtigingsaanvragen. Daarnaast groeit de absolute noodzaak om contacten te verminderen in verband met de corona-uitbraak. De Makelaarsorganisatie NVM schrapte van de week al de Open Huizen Dag van zaterdag 28 maart.
Dankzij bovengenoemde aanpak krijgt iedereen alsnog de kans om woningen te bezichtigen en om direct vragen te stellen aan de makelaar.” Niet fysiek maar live!

Live bezichtiging
Hoe ziet een live bezichtiging er uit?

Via whatsapp kunnen we op het afgesproken moment een videoverbinding met de kandidaat tot stand brengen. De makelaar loopt vervolgens met een camera door de woning en laat alles zien, alsof het een ‘echte’ bezichtiging is. De toeschouwer(s) kunnen live vragen stellen. De makelaar zal ze direct beantwoorden en kan inzoomen op zaken welke verduidelijkt moeten worden.

Wij hopen op jullie begrip en vragen ook aan een ieder om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen om het virus niet verdere te verspreiden.

Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

– Was je handen regelmatig
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Geen handen schudden
– Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.